Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ekenberg: "Jag bara njuter"

1 av 1

Bildbyrån

Sport | 21/03/2010 21:54

Mjällbys Marcus Ekenberg svarade för tre mål i segern över Gais och var givetvis nöjd efteråt.- Kul att få toppa skytteligan, säger en lycklig Ekenberg.

I fjol stänkte Marcus Ekenberg dit 19 mål i Superettan. I Allsvenskan kan målskörden mycket väl bli densamma, vilket han inte minst visade under söndagens match mot Gais.

Den 29-årige anfallare stod för hela tre fullträffar i 3-0-segern. Nu siktar han på att roffa åt sig skytteligatiteln från Tobias Hysén.

- Kom och ta mig, säger Ekeberg till FotbollDirekt och fortsätter:

- Jag bara njuter nu. Kul att få toppa skytteligan men det blir tufft att behålla den ledningen. Det går inte att få maxutdelning i varje match man spelar, säger han aningen ödmjukare.

Matchen mot Gais var den första på hemmaplan i Allsvenskan för Mjällby på 25 år. Inte undra på att det var nervöst för Ekenberg och kompani.

- Visst kände jag det lite nervöst när jag vaknade i morse. Det är ju så många som som sett fram emot den här matchen och som hade höga förväntningar, förklarar Ekenberg.