Elfsborg krossade Halmstad i hemmapremiären

Elfsborg dominerade hemmapremiären mot Halmstad. Johan Larsson och James Keene blev tvåmålsskyttar i 6-0-segern.

Talangen Johan Larsson var det enda glädjeämnet efter 0-0 mot Gefle förra omgången. Även i dagens match, i hemmapremiären mot Halmstad, dominerade yngligen.

Redan i den 13:e matchminuten slog Larsson till. Två Halmstadsspelare misslyckades med att rensa undan en långboll och Larsson var där och högg direkt.

Succén fortsatte för 19-åringen bara ett par minuter senare. Mittfältaren Daniel Nordmark levererade en fantastisk passning till Larsson, som fick till ett riktigt kanonskott.

2-0 var resultatet i paus och även i andra halvlek fortsatte hemmalaget att ånga på. En Elfsborgshörna skapade tumult i Halmstads straffområde och bollen hamnade till slut hos James Keene som inte hade några som helst problem att hitta målet.

Keene ville inte vara sämre än Larsson och passade på att göra sitt andra mål för kvällen med ett långskott. Efter två mål inom loppet av sex minuter fick Keene tacka för sig och lämna plats åt Fredrik Berglund.

Anfallaren tog till vara på chansen och satte 5-0 i 87:e minuten med ett otroligt volleyskott. Bara två minuter senare fullbordrade Boråslaget förnedringen när Denni Avdic gjorde lagets sjätte mål för kvällen.

Matchen slutade 6-0 och segern var Elfsborgs första i årets Allsvenska.