Malmö FF körde över Örebro

Malmö FF imponerade rejält i hemmapremiären mot Örebro på Swedbank Stadion. Skånelaget vann med 3-0 efter två mål från Agon Mehmeti och ett från Guillermo Molins.

MALMÖ. Redan i den tredje minuten i det allsvenska mötet mellan Malmö och Örebro tvingades mittfältaren Jeffrey Aubynn utgå med skadekänningar. Jimmy Durmaz kastades direkt in i hetluften och svarade för en fantastisk match .

Med aviga och kvicka finter snurrade han upp Örebroförsvararna på läktaren gång på gång och det gav också utdelning i den 21:a matchminuten när han elegant spelade fram Daniel Larsson, som enkelt kunde rulla vidare till Agon Mehmeti som fick öppet mål. Ledningsmålet var ett faktum och Skånelaget fortsatte att ösa på framåt.

Lysande samarbete i anfallet

Just samarbetet mellan Larsson och Mehmeti var i det närmaste telepatiskt, och Malmötränaren Roland Nilssons val att bänka Edward Ofere skulle visa sig vara ett genidrag.

Bara sex minuter efter Mehmetis första mål var det dags igen. Den talangfulle anfallaren frispelades av Larsson ännu en gång och det var 2-0, som var resultatet efter första halvlek.

Malmödominans i andra halvlek

Malmö förde spelet under de första 45 minuterna och i andra halvlek förvandlades övertaget till ren dominans. Inom loppet av två minuter träffade hemmalaget ribban respektive stolpen efter två fasta situationer.

Det tredje och avgörande målet skulle också komma. I den 69:e minuten löpte Guillermo Molins igenom Örebros backlinje och fick bollen av Larsson. Med en smart yttersida ur snäv vinkel punkterade Molins matchen.

Figueiredo bränner straffspark

MFF hade dock bud på mer. Med dryga kvarten kvar att spela ordnade Daniel Larsson en straff som Wilton Figueiredo fick chansen att slå. Men stjärnbrassen fick felträff och bollen seglade upp mot Malmöklacken.

Örebro, som var helt utspelade, ryckte upp sig i slutet av matchen och var nära att reducera två gånger om, först genom en farlig frispark från Samuel Wowoah och sedan på ett stolpskott kort därefter.

Men det blev inget mål för bortalaget i kväll och Malmö tog därmed sin första trepoängare för säsongen.