Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Durmaz konkurrerar om en startplats"

1 av 3

2 av 3

3 av 3

Bildbyrån

Sport | 23/03/2010 23:06

Jimmy Durmaz fick hoppa in tidigt i Malmös hemmapremiär och var en av lagets absolut bästa spelare. Nu kan han sno åt sig startplatsen från Jeffrey Aubynn.- Durmaz är definitivt med och konkurrerar om en startplats, säger Roland Nilsson till Nyheter24.

MALMÖ. Talangen Jimmy Durmaz fick inleda matchen mot Örebro på bänken, men redan i den tredje minuten fick han göra entré på planen. Lagkamraten Jeffrey Aubynn fick skadekänningar direkt och tvingades utgå.

- Han kände av lite i ljumsken sedan förra matchen. Han tyckte att han var okej före matchen, men han gjorde ett par ruscher i början av matchen och då kändes det inte okej, säger tränaren Roland Nilsson på presskonferensen efter matchen.

Men för Malmö fungerade bytet som injektion för laget, och Durmaz stormade fram längs sin kant och orsakade stora bekymmer för Örebroförsvararna. 21-åringen iscensatte dessutom skåningarnas första mål för kvällen.

- Durmaz gör en bra insats, men det var några gånger han körde fast och inte släppte bollen. Men i det stora hela gör han en bra match. Han är definitivt med och konkurrerar om en startplats, säger Roland Nilsson till Nyheter24.

För Örebros del var matchen ett steg bakåt. Tränaren Sixten Boström är missnöjd med lagets spel, framför allt i andra halvlek.

- Det var ett lätt utgångsläge för Malmö efter 2-0 i första. Men jag är besviken på vårt spel i andra halvlek för vi hade känslan att vi kunde komma tillbaka, säger han.

- Stundatals är vi helt med i matchen men så gör vi misstag, och det får vi lida för.