- Foto: Bildbyrån

Dahlberg tvekar inför MFF-match

Mikael Dahlberg och Öyvind Gram kan komma att missa helgens match mot Malmö FF.


Gefles långa skadelista växer. Mot Åtvidaberg klev Mikael Dahlberg, Öyvind Gram och Jonas Lantto av med diverse blessyrer, och de två förstnämnda riskerar missa helgens möte med Malmö.

– Känns dumt att säga något eftersom jag bara gissar, men söndag blir nog svårt, säger han till Fotbollsverige.se.

Det var i början av den andra halvleken som olyckan var framme. Mittfältaren Öyvind Gram hade redan klivit av med en muskelskada då det var dags för nästa nyförvärv att råka illa ut.

– Det högg till i baksidan när jag skulle slå en passning, det nöp till och jag klev av direkt efter det, säger Mikael Dahlberg.

Hur känns det idag?

– Det är fortfarande så att jag känner av det när jag går och så här. Ska undersökas mer idag, det är väl lite svårt att säga något under de två första dagarna efteråt.

Nio spelare på skadelistan

Om det var måndagens underlag som är boven i dramat ska vara osagt. Kopparvallens gräsmatta, som för lite mer än två veckor sedan var heltäckt med snö, var inte av bästa kvalitet, men det är knappast orsaken till att Gefle för tillfället är rejält skadedrabbat. Nio spelare finns på skadelistan efter måndagsmatchen, det var ingen fara med Jonas Lantto, varav tre blir borta länge och två, Daniel Theorin och Bernhard Nyström, gör comeback med U21-laget ikväll.

– Ja, det har varit mycket nu. Gefle har väl varit förskonat från skador tidigare så då kommer allt nu istället. Det är som det är och vi har ett par gubbar som förhoppningsvis är på väg tillbaka nu.

Dahlberg är annars riktigt nöjd med säsongsupptakten.

– Det har varit bra får man säga. Elfsborg var riktigt bra och där får vi vara nöjda med en poäng och Åtvidaberg, där kändes det riktigt bra att sätta sig i bussen med tre poäng.

Gram känner av gammal skada

Vad gäller norrmannen Öyvind Gram är läget desto mer osäkert. 25-åringen har haft stora skadebekymmer de två senaste åren där ljumsken har ställt till det.

– Det är lite svårare att säga hur det är med honom. Men jag ser inte att det ska vara någon större fara som gör att han blir borta en längre tid. Det är hans gamla skada som spökar och han blir öm i en del mot höften. Men han har fått behandling och känner sig lite bättre, säger fysioterapeuten Fredrik Wallström till Gävle Nyhetsbyrå.

Fotbollssverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!