Publiken i allsvenskan har börjat svika.
1 av 3
Publiken i allsvenskan har börjat svika. - Foto: Scanpix
Det är glest på de flesta arenorna i Sverige.
2 av 3
Det är glest på de flesta arenorna i Sverige. - Foto: Scanpix
45 procent har försvunnit från tidigare år.
3 av 3
45 procent har försvunnit från tidigare år. - Foto: Scanpix

Publiktappet oroar förbundet

Fotbollsallsvenskan har börjat rekordtidigt i år och publiken sviker. Det har varit hela 45 procent mindre publik i öppningsomgångarna än förra året.


GÖTEBORG. Den allsvenska premiären har inte varit lika het som föregående säsonger. Det kan ha att göra med att säsongen började rekordtidigt i år - redan i mars sparkade man av årets upplaga av fotbollsallsvenskan.

- Vi måste titta på det här. Publiktappet är oroande. Det verkar som om vi i Sverige inte är mogna att börja fotbollssäsongen så här tidigt, säger Svensk Elitfotbolls (SEF) ordförande Tommy Theorin till GP.

En stor del av problemet med sviktande publik kan mycket väl vara det kalla och råa klimatet som infinner sig i mars-månad. Inte direkt fotbollsvänligt väder. Vilket har resulterat i att planerna påminner mer om åkrar än fotbollsplaner.

- Men vi ska inte bara skylla på planerna. Vädret har varit kallt och även på de matcher som har spelats på konstgräs har det varit liten publik på, säger Theorin till FotbollDirekt.se

Förra årets publiksnitt vid premiäromgångarna låg på 10 755. Medan det nu landar på föga imponerande 5 869.

- Nu har vi provat det här och det är klart vi har tagit lärdom av det och nu har vi provat det här. Vi har en tuff utmaning att ta tag i.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!