9 av 11
10 av 11
11 av 11

Tvåmålsskytten Santos räddade Kalmar FF

En bjudning från Kalmar FF:s finske nyförvärv Paulus Arajuuri höll på att ge Elfsborg tre poäng. Men Ricardo Santos gjorde sitt andra mål för dagen med bara minuter kvar och räddade oavgjort åt hemmalaget.

De förmodade topplagen Kalmar FF och Elfsborg trotsade den dåliga gräsmattan på Fredriksskans och bjöd på anfallsglad fotboll.

Redan efter tre minuter tog KFF ledningen i matchen när gästerna tappade bort Ricardo Santos på den bortre stolpen. Brassen satte fram pannan på Tobias Erikssons inlägg och gjorde 1-0.

Men hemmalaget fick sin ledning kvitterad på ett snöpligt sätt. Lagets finske nyförvärv Paulus Arajuuri löpte med bollen hemåt och kunde enkelt släppa bollen till målvakten Petter Wastå. Han valde dock att försöka sig på en rensning – fel val visade det sig. 21-åringen halkade och bjöd Elfsborg på en hörna, varpå gästerna kvitterade genom Daniel Mobaeck.

Kalmar reste sig efter målet. Men det var ändå Elfsborg som skulle ta ledningen med 2-1 efter att Daniel Nordmark hittat rätt.

Och resultatet såg ut att stå sig matchen ut. 1-0-skytten Ricardo Santos var dock inte färdig ännu. När matchklockan hade tickat upp till den 89:e minuten drog han iväg ett långskott som studsade under Wastå och in i mål. 2-2 – men Kalmars tränare Nanne Bergstrand skakade på huvudet.

På stopptid fick Daniel Sobralense lämna planen sedan han dragit på sig ett andra gult kort.

/
/

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar