Daniel Andersson avgjorde matchen med sitt 3-0-mål.
1 av 3
Daniel Andersson avgjorde matchen med sitt 3-0-mål. - Foto: SCANPIX
Målskytten Robert Åhman-Persson grattas av lagkamraten Jasmin Sudic.
2 av 3
Målskytten Robert Åhman-Persson grattas av lagkamraten Jasmin Sudic. - Foto: SCANPIX
Robert Åhman-Persson blev tvåmålsskytt mot Gefle.
3 av 3
Robert Åhman-Persson blev tvåmålsskytt mot Gefle. - Foto: SCANPIX

Malmö viftade enkelt bort Gefle

Gefle blev ingen tuff motståndare för Malmö FF som bortavann med 3-1 efter bland annat två mål av Robert Åhman-Persson.


Det var en tuff bortamatch mot Gefle som väntade för Malmö FF. Men en svår sådan blev det knappast för gästerna, som körde över fjolårets ligatia med 3-1.

Bortalaget tog ledningen  tidigt i matchen. Jimmy Durmaz perfekta hörna hittade fram till Robert Åhman-Persson som med pannan nickade in matchens första mål redan efter elva minuter.

Drömstarten var med andra ord ett faktum för MFF, som dominerade matchen från avspark till slutsignal.

I den andra halvleken skulle Åhman-Persson göra sitt andra mål. Efter lite flipperspel i straffområdet kunde mittfältaren trycka in bollen med ett tungt direktskott och därmed göra 2-0 till bortalaget.

Trotjärnaren Daniel Andersson avgjorde slutsligen matchen med en tåpaj, innan Alexander Gerndt tröstmålade åt Gefle med en riktig pärla. Anfallaren drog till med yttersidan utanför straffområdet och skickade in bollen rakt upp i högerkrysset.

Närmare än så kom dock aldrig Gefle, som därmed åkte på sin första förlust för säsongen. Destu bättre går det dock för Malmö FF, som efter tre spelade matcher ligger etta.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.