1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Här är i alla fall gräset ganska grönt

IFK Göteborg ställs mot Helsingborg i kväll, och nere på Olympia är gräset i ganska fin form. Till skillnad från allt snack om dåligt gräs på annat håll. ”Det är värdelöst för produkten allsvenskan”, säger IFK-tränaren Jonas Olsson.


Helsingborgs hemmaarena Olympia är en av få allsvenska arenor som har en acceptabel gräsmatta. Det tycker IFK Göteborgs tränare Jonas Olsson är inspirerande.

- Det måste bli en riktigt diskussion och att högre krav ställs. Men det har varit ett sådant jättefokus på dåliga planer på senare tid, och det är värdelöst för produkten allsvenskan, säger han till Sportsday inför kvällens drabbning.

- Därför är det roligt att lag som Helsingborg och Malmö kan erbjuda fina planer. Det visar att det går, och vi har en spännande match framför oss.

IFK mönstrar samma trupp som mot BK Häcken senast, men ”nya” spelare är på väg in. Hannes Stiller, Fredrik Risp och Robin Söder tränar mer och mer och Nicklas Bärkroth tränar för fullt, men står över igen efter en liten känning i det opererade knäet.

- En normal reaktion men det finns ingen anledning att stressa fram något, säger Olsson.

Det blir ett intressant möte. HIF kommer med två raka segrar i bagaget (bägge 1-0, mot Brommapojkarna repsektive Djurgården) medan guldtippade IFK Göteborg spelat 3-0 mot Kalmar i premiären samt torskat i derbyt mot Häcken med 1-0.

- Vi tror att det är möjligt för oss att ta tre poäng oavsett vem vi möter. Så visst ser vi även möjligheter i matchen mot IFK Göteborg. Det är på hemmaplan och allt sådant som spelar en viss roll. Vi ser väldigt optimistisk på möjligheterna, säger HIF:s tränare Conny Karlsson till klubbens hemsida.

- Jag är en av de som tippat att IFK Göteborg är med och slåss om guldet i år. Det är en väldigt bra årgång såklart med Tobias Hysén i en storform verkar det som.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!