Peter Ijeh.
1 av 2
Peter Ijeh. - Foto: Bildbyrån
Mats Persson, dåvarande ordförande i IFK Göteborg.
2 av 2
Mats Persson, dåvarande ordförande i IFK Göteborg. - Foto: Bildbyrån

IFK överklagar - igen

Turerna kring Peter Ijehs "sign on bonus" när han gick från Malmö FF till IFK Göteborg fortsätter. Kammarrätten har slagit fast att IFK måste skatteböta men nu överklagar de i Regeringsrätten.


GÖTEBORG. Peter Ijeh gick från Malmö FF till IFK Göteborg inför säsongen 2004. Han krävde vid övergången att han skulle få en "sign on bonus" värd 1,25 miljoner kronor. Jan Nilsson, en hängiven supporter, betalade Ijeh.

IFK Göteborgs dåvarande ordförande som skötte affären, Mats Persson, hävdar att pengarna var en gåva från Nilsson. IFK betalade tillbaka pengarna till Nilsson, med ränta.

Klubben har inte redovisat några siffror till skatteverket. Göteborgsklubben har överklagat beslutet sedan 2004. Och de fortsätter hävda att pengarna var en gåva

- Det är den som utbetalar/utger ersättning som skall betala arbetsgivaravgifter, motiverade skatteverket.

Men eftersom att IFK betalade tillbaka Jan Nilsson kan det inte längre räknas som en gåva och IFK är skyldiga att betala avgifter och skatter.

Kammarrätten slog fast att det skulle betalas arbetsgivaravgifter och skatteböter för att summan räknas som lön från IFK.

Nu överklagar föreningen till högsta instansen - Regeringsrätten.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!