Det var en kluven Djurgårdspublik på Stadion i kväll. Vissa hyllade Sharbel Touma medan vissa buade ut honom.
1 av 4
Det var en kluven Djurgårdspublik på Stadion i kväll. Vissa hyllade Sharbel Touma medan vissa buade ut honom. - Foto: Scanpix
Det var kamp rakt igenom men lagen blev hindrade av planen.
2 av 4
Det var kamp rakt igenom men lagen blev hindrade av planen. - Foto: Scanpix
Kim Bergstrand, BP:s tränare, tycker att de borde ha skapat mer.
3 av 4
Kim Bergstrand, BP:s tränare, tycker att de borde ha skapat mer. - Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

Kluven DIF-publik i derbyt

Sharbel Touma blev utbuad av ena långsidan - men hyllad av den andra i 0-0-matchen mellan Djurgården och Brommapojkarna på Stockholms Stadion.


STOCKHOLM. Djurgården tog emot Stockholmsrivalen Brommapojkarna på Stockholms Stadion i kväll. Matchen slutade 0-0, vilket var ett resultat som speglade en ganska händelsefattig match.

- Vi får inte riktigt igång spelet vi vill spela, vi vill ju spela med mycket passningar. Planen gör inte saken bättre, säger Djurgårdens tränaren Lennart Wass till Nyheter24.

Det var ett gungigt spel som böljade fram och tillbaka. Det blev dock inga stora chanser förrens sent i första perioden där Brommapojkarna avlossade två tunga skott, signerade Gabriel Petrovic  och Miiko Albornoz, som DIF-målvakten Dembo Touray räddade elegant.

- Vi gör en fullt godkänd match. Lite trubbig sista delen, skapar inte så där riktiga hundra procentiga målchanser. Men vi har ett par bra skott och är nära några gånger, säger BP:s tränare Kim Bergstrand till Nyheter24.

Touma utbuad - samtidigt hyllad

I den 81:a minuten gjorde det kritiserade nyförvärvet Sharbel Touma comeback på Stadion. Det var en kluven publik på 7190 stycken, som tog emot Touma. Ena sidan buade ut honom medan den andra hyllade hans inhopp.

- Det är ett jäkligt märkligt beteende. Att man inte får byta arbetsgivare i Sverige är ju ofattbart. Jag trodde att det var ett fritt land, säger Lennart Wass.

Det var en stabil match av båda lagen som var ganska försiktiga - med all rätt sett till planen. Brommapojkarna har ännu inte gjort ett enda mål i allsvenskan medan Djurgården fick sin första poäng på tre matcher.

/
/
/
/
/
Dif
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!