- Foto: Scanpix

Daniel Andersson: "Finns mer att plocka ut"

Malmö FF har tagit sju poäng och inlett Allsvenskan på ett formidabelt sätt, men enligt mittbacksjätten Daniel Andersson finns det mer att ge.- Det finns alltid lite mer att plocka ut, helt klart, säger han till Nyheter24.


MALMÖ. Efter oavgjort mot Gais i premiären har Malmö FF gått som rena rama tåget i Allsvenskan. Man har gjort fem mål på två matcher och tagit två raka segrar. I och med den fina formen återfinns MFF på en fin tredje plats inför morgondagens hemmamatch mot Halmstad.

Just Halmstad har minst sagt blandat och gett på sistone. Man knep en poäng i premiäromgången, men därefter har det varit berg-och dalbana för Hallandslaget. Först förlorade man med hela 6-0 mot Elfsborg och sedan körde man över Åtvidaberg på hemmaplan med 4-0.

Men vilket Halmstad vi får se på Swedbank Stadion under tisdagskvällen oroar inte Malmö-kaptenen Daniel Andersson.

- Det är ingenting vi funderar på, vi vet att det kommer bli ett tufft jobb men vi fokuserar inte så mycket på vilket Halmstad det är som kommer ut imorgon, säger Andersson till Nyheter24.

MFF ska bli ännu bättre

MFF-tränaren Roland Nilsson gick nyligen ut och påstod att laget trots två raka vinster har en hel del att finslipa på. Även Andersson är inne på samma spår.

- Det finns mer att plocka ut. Vi har gjort rätt så bra matcher hittills, men det finns alltid lite mer att plocka ut, helt klart.

Finns det något specifikt du tycker ni kan förbättra?

- Nej, inte direkt. Vi är nöjda med sju poäng fast alla kan höja sig lite grann.

"Varit en omställning"

Daniel Andersson har under ett tag fått spela som mittback bredvid talangfulle Jasmin Sudic. Tillsammans har duon lyckats stoppa mängder med anfallsförsök och faktum är att Malmö bara släppt in ett enda mål så här långt.

Den landslagsmeriterade 32-åringen menar att det ändå har varit något av en omställning, men att allting har löst sig bra.

- Det har varit en omställning, men det har fungerat bra med Sudic. Han är väldigt duktig, men det är hela backlinjen som har spelat väldigt bra, förklarar Andersson och fortsätter:

- Men också hela laget som försvarat bra och har gjort det lätt för oss.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

1 timme sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

2 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

2 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.