Hysén skadad när IFK kryssade mot Djurgården

IFK Göteborg fick Tobias Hysén skadad och ett mål i baken redan efter dryga kvarten. Men en bjudning från Djurgården såg till att matchen slutade 1-1.

GÖTEBORG. Knappt en minut hade spelats i mötet mellan IFK Göteborg och Djurgården. Då slog Tobias Hysén upp sin lårskada – och tvingades lämna planen.

Det är ännu oklart hur pass allvarlig skadan är. På onsdag kommer fjolårets målkung att genomgå en magnetröntgen.

– Det känns inte lika illa som någon av gångerna i fjol. Hoppas inte det är så farligt. Det var mer att det kändes lite konstigt efter löpningen, sa Hysén i halvtidsvilan.

Efter 16 minuters spel kom nästa chock för "Blåvitt". Christer Youssef hittade Philip Hellquist med en djupledsboll och mittfältarens avslut var distinkt. Djurgården har tagit ledningen med 1-0.

Men i den andra halvleken fick gästerna sin ledning kvitterad efter att mittbacken Jani Lyyski klantat sig rejält. Finländaren slog en passning rakt i gapet på Jakob Johansson som tog bollen och skickade iväg ett skot från snäv vinkel. Skottet var hårt, men Pa Dembo Touray borde nog ha tagit bollen som smet in vid första stolpen.

Hemmalaget hade sedan chanser att ta ledningen, men resultat stod sig matchen ut.