Fantasilöst Malmö tappade poäng

Ett smart spelande Halmstad snodde rättvist åt sig en poäng i bortamötet med Malmö FF på Swedbank Stadion.

MALMÖ. Malmö FF var ute efter sin tredje raka seger i Allsvenskan, men Halmstad skulle visa sig bli en tuff nöt att knäcka. Bortalaget spelade kompakt och Skånelaget hade svårt att skapa chanser.

Faktum är att Halmstad var närmast ett mål i första halvlek när Joe Sise fick bollen i nät, men han blev felaktigt avblåst för hands av Martin Hansson. Det var mållöst när lagen gick till pausvila. I andra halvlek rivstartade Halmstad då offensive mittfältaren Michael Görlitz satte 0-1 med ett distinkt vänsterskott på en hörnretur.

Efter målet vaknade MFF till och Wilton Figueiredo fick iväg ett kanonskott som tog i stolpen. Hemmalaget fortsatte att trycka på framåt och fick till slut utdelning. Robert Åhman-Persson gjorde sitt tredje mål för säsongen när han i den 64:e minuten stötte in returen på en Figueiredo-frispark.

Fler mål blev det inte i matchen och Malmö tappade därmed sin första poäng på hemmaplan.

/
/
/
/

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.