Wilton Figueiredo nätade för Malmö när de bortaslog Kalmar FF. - Foto: SCANPIX

Malmö jagar Helsingborg efter kämpeseger

Inför dagens hemmamatch mot Malmö FF hade Kalmar inte vunnit en enda match. Efter drabbning har smålänningarna fortfarande inte vunnit ett enda möte.

KALMAR. Kalmar FF åkte på en tung hemmaförlust när Malmö FF kom på besök.

Trots att hemmalaget tog ledningen tidigt in i matchen genom Abiola Dauda skulle ändå gästerna få lämna planen med alla poäng. Endast två minuter efter öppingsmålet kvitterade Edward Ofere.

Men glädjen skulle bli kortvarig, åtminstone den gången. Bara minuten därpå gav Tobias Eriksson KFF återigen ledningen och såg till att det stod 2-1 till hemmalaget efter 45 minuter.

I den andra halvleken slog skåningarna till rejält. Wilton Figueiredo gjorde först 2-2 i den 53:e matchminuten, innan Markus Halsti endast fem minuter efter brassens mål gjorde matchens sista mål.

Avgörandet kunde lika gärna noterats som ett självmål och inte ens Halsti själv har någon vidare koll.

- Jag har egentligen ingen aning om det var jag som gjorde målet, men jag kan gärna ta det, säger Halsti enligt Aftonbladet.

Därmed har Kalmars efter fem omgångar fortfarande inte vunnit en enda match och ligger på en trettondeplats. MFF är däremot tvåa, endast två poäng bakom serieledarna Helsingborg.