- Foto: Scanpix

"Jag skäms för svensk fotbolls framtid"

Efter att ha åkt på pumpen mot Helsingborg levererar Anders Svensson en minst sagt syrlig kommentar.- Jag skäms för svensk fotbolls framtid, säger han.


HELSINGBORG. Anders Svenssons Elfsborg fick se sig besegrade med 2-1 mot Helsingborg på söndagen. Underlaget på Olympia var dock under all kritik och försvårade spelet rejält för båda lagen.

Nu går Elfsborgs-stjärnan till hård attack mot svensk fotboll och menar att dess framtid ser allt annat än ljus ut på grund av planerna, vilka omöjliggör attraktiv fotboll.

- Vi kommer bara längre och längre ifrån övriga Europa om vi inte gör något åt detta (planerna), säger Svensson till Lokatidningen.se och fortsätter:

- Det finns planer i Norge som är i topptrim. Det handlar om att vi måste pumpa in resurser för att få bra planer.

Däremot verkar Svensson inte ha något ont att säga om hemmaarenan, men att han är missnöjd med många av de andra svenska planerna är uppenbart.

- Visst, vi kan vara glada över att scouter kommer och kollar på Emir Bajrami när vi spelar på bortaplan. Då lär vi få behålla honom länge. Tänk dig själv hur El Clasico hade sett ut på en sådan här plan, förklarar 33-åringen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!