- Foto: Bildbyrån

Roland Nilsson: "Vi tänker inte på guld"

Malmö FF har inlett Allsvenskan lysande och har inte förlorat en match hittills. Men ännu finns inga som helst tankar på guld.- Vi tänker mest på att jobba hårt, säger Roland Nilsson till Nyheter24.


MALMÖ. På fem spelade matcher har Malmö FF knipit tre vinster och dessutom roffat åt sig två poäng via oavgjorda resultat. Den ypperliga inledningen har fört MFF upp på en andraplats, och efter morgondagens toppmöte med Häcken kan man ha klättrat ännu högre upp.

Senaste gången Skånelaget fick lyfta SM-bucklan var 2004, men man har inget uttalat mål att upprepa bedriften för sex år sedan trots att man inlett säsongen på ett fint sätt.

- Nej, vi tänker mest på att jobba hårt och spela så bra som möjligt. Men det är mycket att spela om, säger Roland Nilsson till Nyheter24.

Matchen mot Häcken blir Malmös svåraste test hittills. Häcken har, precis som MFF, nämligen tre vinster och två avgjorda på fem spelade matcher. Nilsson är medveten om att det blir en minst sagt tuff match, men han vill inte peka ut någon enskild spelare i bortalaget som ett hot.

- Häcken har ett bra lag, många duktiga spelare så det blir en tuff match, förklarar Nilsson.

Och vad är det Häcken bör se upp med hos Malmö?

- De får se upp med många spelare, vi har väldigt många bra spelare, säger han nöjt och skrattar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

1 timme sedan
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.

Ymers vändning – ser ut att göra comeback

igår 15:30
Svenske tennisspelaren Mikael Ymer ser ut att sikta på en comeback. 25-åringen antyder att han satsar vidare när hans avstängning – efter brott mot dopningsregler – går ut i början av nästa år.