Torsdag 28 Okt
Stockholm

Malmö körde över Häcken i toppmötet

Efter en chansmässigt jämn första halvlek mellan Malmö FF och Häcken, höjde hemmalaget tempot rejält i andra och kunde till slut vinna med övertygande 3-1.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. Det var Häcken som inledde bäst på Swedbank Stadion mot Malmö FF. Redan i den andra minuten träffade Jonas Bjurström ribban med ett kanonskott utifrån.

Därefter tog Malmö tag i spelet och gjorde också matchens första mål. Ett vackert anfall avslutades med att Daniel Larsson lirkade fram bollen till Edward Ofere, som iskallt rullade in ledningsmålet.

Men Häcken kom tillbaka snabbt och kvitterade genom Paulinho, även det efter ett väldigt snyggt anfall med massvis av direktpassningar.

Resultatet var således 1-1 i halvtid, men i början av andra halvlek skruvade Malmö upp tempot avsevärt. Halvleken hade knappt hunnit starta när Daniel Andersson så när kunde vinkla in 2-1.

Den landslagsmeritade mittbacken skulle dock få en chans till. Tio minuter senare använde Häcken-försvararen Mattias Östberg handen för att ta ner bollen i straffområdet och på den efterföljande straffsparken sköt Andersson stensäkert sitt MFF upp i ledning.

Bara en minut senare var det dags igen. Häcken slarvade och hemmalaget fick läge att kontra. Daniel Larsson drev framåt och släppte ut bollen i precis rätt läge till Guillermo Molins som enkelt kunde peta in slutresultatet 3-1.

Kommentera
Kopiera länk
Dela