- Foto: Scanpix

Roland Nilsson: "Får suga på karamellen ett tag"

Malmö FF svarade förmodligen för sin bästa match för säsongen i segern över Häcken. Inte undra på att tränaren Roland Nilsson var nöjd efteråt.- Vi får suga på den här karamellen ett tag, säger Nilsson till Nyheter24.


MALMÖ. Efter en relativt jämn första halvlek valde Malmö FF att höja nivån på spelet till den grad att Häcken inte hängde med. Skånelaget svarade för två mål, men det kunde blivit mycket mer i vad som förmodligen var lagets bästa halvlek så här långt i årets allsvenska.

Nu blickar laget framåt mot Skånederbyt mot Helsingborg, som även dem är i toppform.

- Det kommer att bli en härlig inramning mot Helsingborg och nu får vi suga på den här karamellen ett tag och sedan får vi börja förbereda oss inför den matchen, säger Malmö-tränaren Roland Nilsson till Nyheter24.

Den som förde MFF upp i ledning var ingen mindre än lagkaptenen Daniel Andersson, som stensäkert dunkade dit en straffspark i början av andra halvlek.

Tidigare har Wilton Figueiredo fått förtroendet från straffpunkten, men enligt Nilsson har han inte petats utan det finns helt enkelt många spelare som vill lägga straffar.

- Det är spelarna själva som bestämmer vem som ska lägga straffarna, men det är många som vill lägga dem, förklarar Nilsson.

"Malmö bästa laget vi mött"

I Häcken-lägret var förlusten trots allt inte blytung med tanke på det spel Malmö FF visade upp. Det står också klart att Skånelaget är det bästa laget man mött hittills i Allsvenskan.

- Ja, naturligtvis. Framför allt när de får självförtroende, fast i första halvlek gör vi det bra. Men i andra får dem 2-1 och 3-1 och kan spela ut, säger Häcken-tränaren Peter Gerhardsson till Nyheter24.

I första halvlek försvarade sig Göteborgslaget kompakt för att under de resterande 45 minuterna pressa högre. På frågan om det var en taktisk förändring eller om det berodde på de kvicka målen svarar Gerhardsson:

- Nja, det blir så när målen kommer inom loppet av en minut; det en situation som går ganska snabbt. Det kändes tungt, förklarar han.

- Malmö växte i andra halvlek och lyckades skapa mer än vi lyckades göra, så det blir en väldigt konstig sista del av halvleken.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!