Hysén redo för comeback i helgen.
Hysén redo för comeback i helgen. - Foto: Scanpix

Skyttekungen redo för comeback

IFK Göteborg går tungt i allsvenskan. I går förlorade ”Blåvitt” mot Trelleborg, men i dag fick klubben ett glädjande besked. Tobias Hysén är redo för comeback.


GÖTEBORG. IFK Göteborg under tiden man varit utan skyttekungen gått tungt och i går blev det förlust mot Trelleborg. I dag fick klubben ett glädjande besked. Fjolårets skyttekung, Tobias Hysén, kan troligen vara med och spela i helgen.

– Jag körde på fullt i dag och tränade. Kommer det inget bakslag på nästa träning är jag med, säger skyttekungen till Fotbolldirekt.

IFK Göteborgs läkare är nöjd med Hyséns status.

– Det såg bra ut och ”Tobbe” tränar i dag och vi hoppas han är tillbaka i spelbart skick till söndag, säger Jon Karlsson, läkare i IFK Göteborg, till klubbens hemsida.

Landslagsanfallaren tror inte att det finns någon risk att han stressar fram en comeback.

– Rent fysiskt och mentalt är jag redo. Styrketestarna har visat att låret skulle vara bra. Känns det bra så kommer jag att köra på, annars säger jag ifrån. Skulle det gå sönder igen är det någon annan orsak och då får man titta på det då, säger Hysén.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

2 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

2 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

2 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

3 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

3 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.