1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Daniel Larsson: "Jag spräcker måltorkan i derbyt"

En tidig seriefinal i Allsvenskan utspelar sig på tisdag och Malmö FF:s anfallsstjärna Daniel Larsson tror det blir en tuff holmgång.- Helsingborg är ett väldigt starkt lag, säger Larsson till Nyheter24.


HELSINGBORG. När Malmö FF gästar Helsingborg och Olympia på tisdagskväll siktar man på att ta över serieledningen i Allsvenskan, men Daniel Larsson är medveten om att det blir 90 svåra och intensiva minuter.

- Det är ett väldigt starkt lag, som har en bra riktlinjer och helt enkelt är mycket bra, säger Daniel Larsson till Nyheter24.

"Väldigt tråkigt för Jasmin"

Under helgen ådrog sig talangfulle mittbacken Jasmin Sudic en knäskada, som håller honom borta från spel en längre tid. Daniel Larsson lider med sin lagkamrat, men menar också att det finns spelare som kan fylla hans plats.

- Väldigt tråkigt för Jasmin. Jag tror han var väldigt sugen, men vi har folk som kan gå in och göra det lika bra, säger Larsson till Nyheter24.

Med defensiven en smula i gungning vill det till att Malmös offensiv levererar i derbyt, fast ska man tro den kvicke anfallsstjärnan siktar man först och främst på att hålla tätt bakåt.

- Bara för att vi gjort massor med mål de senaste matcherna behöver det inte betyda att vi vräker in mål i morgon. Vinner vi med 1-0 så blir jag lika nöjd ändå, förklarar han.

"Jag spräcker måltorkan"

Trots att 23-årige Daniel Larsson ännu inte lyckats hitta nätmaskorna i årets allsvenska har han haft en smått succéartat inledning med massvis av framspelningar till MFF:s mål.

Och fastän fördelningen mellan mål och assists är avsevärt annorlunda jämfört med förra året, anser Larsson att hans anfallsroll inte är annorlunda.

- Så länge man hjälper laget är det inget jag tänker på. Spelmässigt är det ingen annorlunda roll, det har bara blivit så, säger han till Nyheter24.

- Men jag tror jag spräcker måltorkan i kväll.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!