Adrian Gashi kvitterade för Helsingborg.
1 av 4
Adrian Gashi kvitterade för Helsingborg.
Marcus Nilsson orsakade först straff och avgjorde sedan tillställnignen med sitt 2-1-mål.
2 av 4
Marcus Nilsson orsakade först straff och avgjorde sedan tillställnignen med sitt 2-1-mål.
Edward Ofere fick lämna planen skadad.
3 av 4
Edward Ofere fick lämna planen skadad.
Ricardinho likaså.
4 av 4
Ricardinho likaså.

Helsingborg stormar fram - vann Skånederbyt

Helsingborg fortsätter att vinna. I dag vann de det stekheta Skånederbyt mot ligatvåan Malmö FF och drygade därmed ut serieledningen.– Väck inte en björn som sover. Vi gör två mål på ren jävla anamma. Sedan kör vi över dem, säger HIF-tränaren Conny Karlsson efter att ha vänt mot MFF.


HELSINGBORG. Det blev en sprudlande matchinledning i Skånederbyt mellan Helsingborg och Malmö FF. Med två snabba mål redan efter de första minuterna var det bäddat för en riktig toppmatch.

Det var bortalaget som öppnade bäst. Efter endast fyra minuter tilldömdes gästerna straff sedan Marcus Nilsson tagit bollen med handen i straffområdet. Wilton Figueiredo gjorde inget misstag från elvameterspunkten och satte bollen bakom den chanslöse Pär Hansson i HIF-målet.

- Det är en feldömd straff. Jag får den klockrent i huvudet. Men han och linjedomaren var tydligen säkra, säger Nilsson om straffsituationen till Canal Plus.

Men det skulle inte dröja mycket innan kvitteringen kom. En helt misslyckad frisparksvariant hittade ändå av en slump fram till mittfältaren Adrian Gashi, som i sin tur skarvade in 1-1-målet.

Nilsson, som orsakade straffen, skulle få revanschera sig. Med ett stenhårt skott från nära håll såg han till att Helsingborg knep ledningen - och till slut även matchen.

Helsingborgs tränare Conny Karlsson var självklart väldigt nöjt efter att ha vänt mot sina rivaler.

– Väck inte en björn som sover. Vi gör två mål på ren jävla anamma. Sedan kör vi över dem, säger han till Canal Plus.

Helsingborg befäster därmed serieledningen med sin sjätte seger i de sju inledande matcherna. Malmö FF ligger tvåa, fem poäng bakom HIF.

Både Edward Ofere och Ricardinho i MFF skadade sig och fick lämna planen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.