Onödigt dramatiskt när Larsson sänkte Djurgården

Daniel Larsson slog till med sina första fullträffar för säsongen i hemmamatchen mot Djurgården. Drömmålet och den läckra chippen räckte med nöd och näppe för att föra Malmö FF till sin femte seger i årets allsvenska.

MALMÖ. Malmö FF tog sig an bottenlaget Djurgården på Swedbank Stadion och allt annat än tre poäng skulle vara en stor missräkning för Skånelaget.

Det började planenligt för MFF när Daniel Larsson läckert lobbskarvade in sitt första allsvenska mål för säsongen. Bara minuten senare var det nära att det rasslade till i Djurgårdens nätmaskor igen, men Larsson brände en ypperlig chans till 2-0.

Efter målet fick Djurgården någorlunda kontroll över matchen, men man var oförmögna att skapa chanser framåt. Resultatet stod sig till halvtid och i andra halvlek hade Malmö ett kraftigt övertag, vilket man också utnyttjade i den 63 minuten.

Återigen var det Larsson som hittade målet. På en fin djupledsboll från kantspringaren Guillermo Molins kunde 23-åringen kyligt chippa in 2-0 i bortre hörnet.

Djurgården såg ut att ha gett upp men fick till en reducering i slutskedet av matchen. Kasper Hämäläinen kunde enkelt lobba in 2-1 efter att Johan Dahlin i Malmö-målet rusat ut galet.

Dif tryckte på för en kvittering, men i stället ordnade Molins straff, men lagkaptenen Daniel Andersson sköt precis utanför högra stolpen. Det blev inte fler mål i matchen utan MFF tog sin femte seger för säsongen och visar att man är i den allsvenska toppen för att stanna.