1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Larsson spräckte måltorkan: "Jätteskönt"

Daniel Larsson har agerat assistkung under säsongsinledningen, men i kvällens match mot Djurgården fick han äntligen göra mål. Inte undra på att han var glad efteråt.- Det kan jag inte sticka under stolen med, säger Daniel Larsson till Nyheter24.


MALMÖ. Tack vare Daniel Larssons två vackra mål kunde Malmö FF besegra Djurgården på hemmaplan med 2-1. Noterbart var att det var anfallarens första fullträffar för säsongen och han var naturligtvis lycklig efter matchen.

- Det var jätteskönt, såklart. Det kan jag inte sticka under stolen med. Jag har varit nöjd spelmässigt större delen av den här säsongen, så det var väl bara det som saknades, säger Daniel Larsson till Nyheter24.

Segern var Malmös femte för säsongen och man hakar på Helsingborg i toppstriden. Närmast väntar ojämna IFK Göteborg på torsdag för MFF, och nyckeln till ännu en vinst blir inställningen enligt Larsson.

- Vi måste framför allt fokusera på oss själva och gå in i den matchen med samma inställning som vi har gjort i de andra matcherna. Vi måste spela vårt spel och lita på varandra.

Hemmadebutanten: "Vi sätter varandra i skiten"

Trots uddamålssegern såg det stundtals knackigt ut för Skånelaget, vilket även hemmadebutanten från start, tillika talangen, Ivo Pekalski medgav efter matchen.

- Vi blir lite obekväma omedvetet och låter dem få ytor och då får vi jaga. Och när vi väl får tag på bollen så slarvade vi. Vi satte varandra i skiten, men vi redde ut det i paus, säger Pekalski till Nyheter24.

I andra halvlek fick Malmö FF mer ordning på spelet och 19-åringen menar att man krigar i 90 minuter, vilket gör att man tar tre poäng.

- Det funkar stundtals bra, men vi kan få ut mer av vårt spel, men vi står upp och vi krigar.

Om sin egen insats är Pekalski fåordig, menar säger att det trots allt inte var nervöst.

- Inte direkt, lite kanske, lite spänning, men det släppte direkt. Det var bara ut att köra, förklarar han.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

1 timme sedan

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

1 timme sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

3 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

3 timmar sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

3 timmar sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

idag 13:52
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.