1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

DIF-tränaren sågar egna laget: "Saknar bolltempo"

Djurgården var tafatt framåt mot Malmö FF och det ser inte speciellt ljust ut inför fortsättningen. Då sågar tränaren Carlos Banda sitt lag.- Vi spelade bollen till stängda ytor, säger Banda till Nyheter24.


MALMÖ. Djurgården står kvar på två segrar efter åtta spelade matcher i Allsvenskan. Stockholmslaget ligger oroväckande nära nedflyttningsstrecket och tränaren Carlos Banda tror sig ha förklaringen.

- Vi spelade bollen till stängda ytor. Det blev mycket att vi chansade, att vi antingen slog bort bollen till Malmö eller till inkast, säger Banda till Nyheter24.

DIF-tränaren menar vidare att man måste överraska mer i offensiven för att verkligen ställa till det för motståndarna.

- Vi får inte folket i dem ytorna vi vill, vi tar inte tillräckligt mycket löpningar. Vi stannar upp och saknar bolltempo helt enkelt. Vi måste använda oss av fler anfallsvapen i form av ett väggspel eller en överlappning som överraskar.

"Nervösa fötter från vissa håll"

Från Malmö FF var det däremot positiva toner, men samtidigt finns det massvis med saker att förbättra.

- Det var både bra och lite sämre i dag, kvalitén i vårt passningsspel varierade väldigt mycket och det var lite nervösa fötter från vissa håll. Vi tog för lång tid på oss helt enkelt, säger Roland Nilsson till Nyheter24.

På tal om nervösa fötter gjorde båda yngligarna Ivo Pekalski och Pontus Jansson sina hemmadebuter från start, men MFF-tränaren är nöjd med deras insatser.

- De gör jättebra ifrån sig. Det är inte så lätt att bara slänga sig in i hetluften och göra det fantastiskt, men de gör en bra insats.

Lycklig för Daniel Larsson

Matchhjälte för Malmö blev ingen mindre än Daniel Larsson, som i kväll skrev in sitt namn i målprotokollet två gånger om. Roland Nilsson menar att det bara var en fråga om tid innan anfallaren hittade rätt.

- Vi visste att förr eller senare så kommer han göra mål, och det är jättekul för honom att han fick göra det i dag, säger han till Nyheter24.

Däremot hade vänsterbacken Ricardinho ingen lysande kväll. Brasilianaren gjorde en av sina sämre matcher i Malmö-tröjan och skadade sig i ryggslutet med kvarten kvar att spela. Men enligt Nilsson är det ingen fara.

- Det var på samma ställe som han fick en smäll sist, så det var inte fulläkt än, bekräftar Nilsson som även meddelar att Ricardinho kommer kunna spela mot Göteborg.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!