Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

MFF sänkte Blåvitt i stormötet

- 29/04/2010, 21:59 -
1 av 2

Scanpix/AP

2 av 2

Scanpix

Det var storklubbsmötet som skulle ta IFK Göteborg tillbaka in i det allsvenska rejset. I stället dök de djupare ner i träsket och lät sina antagonister Malmö FF haka på Helsingborg i toppen.

GÖTEBORG. Men det gavs inga jätteförutsättningar på Gamla Ullevi. Gräset var under all kritik och såg mer ut som vad en bonde har bakom sin ladugård. Spelet blev också därefter, inledande kvarten var fylld av felpass, dåliga bollträffar och uselt spel - från bägge håll.

Så det krävdes en rejäl klasspelare och ett rejält klassmål för att öppna upp matchen och ge den karaktär. Och det var MFFs spelare det handlade om. Figueiredo slog en långboll på Daniel Larsson som vackert tog ner bollen, drog sin gubbe på yttersidan och drämde upp bollen i krysset, otagbart för Kim Christensen i IFK:s mål. Då hade 21 minuter gått.

MFFs tuppkam växte, IFKs unga lag kröp ihop och tappade helt sitt spel och självförtroende. Det öppnade upp för än mer Malmö. Det blev tätt och tufft på mitten, men Guillermo Molins hittade ändå en lucka. Han snodde bollen på mitten av en blåvit spelare och dunkade - till synes - enkelt upp bollen nära krysset.

Det hade kunnat bli spännande i matchen i den 82:a minuten då Ricardinho klantigt drog på sig sitt andra gula för matchen efter en tackling på Jakob Johansson och därmed skamset fick vandra av planen med ett rött kort viftandes bakom sig. Men IFK orkade aldrig resa sig på den svårspelade planen, närmast var inhoppande Thomas Olsson som drog på en volley tätt över. Men Malmö tog med 0-2 alla tre poäng och fortsätter att jaga Helsingborg i toppstriden, som verkar bli helskånsk denna säsong.

Fotbollsverige.se