1 av 2
- Foto: Scanpix/AP
2 av 2
- Foto: Scanpix

MFF sänkte Blåvitt i stormötet

Publicerades: 29 Apr 2010, 21:59, Uppdaterades: 30 Apr 2010, 08:09

Det var storklubbsmötet som skulle ta IFK Göteborg tillbaka in i det allsvenska rejset. I stället dök de djupare ner i träsket och lät sina antagonister Malmö FF haka på Helsingborg i toppen.


GÖTEBORG. Men det gavs inga jätteförutsättningar på Gamla Ullevi. Gräset var under all kritik och såg mer ut som vad en bonde har bakom sin ladugård. Spelet blev också därefter, inledande kvarten var fylld av felpass, dåliga bollträffar och uselt spel - från bägge håll.

Så det krävdes en rejäl klasspelare och ett rejält klassmål för att öppna upp matchen och ge den karaktär. Och det var MFFs spelare det handlade om. Figueiredo slog en långboll på Daniel Larsson som vackert tog ner bollen, drog sin gubbe på yttersidan och drämde upp bollen i krysset, otagbart för Kim Christensen i IFK:s mål. Då hade 21 minuter gått.

MFFs tuppkam växte, IFKs unga lag kröp ihop och tappade helt sitt spel och självförtroende. Det öppnade upp för än mer Malmö. Det blev tätt och tufft på mitten, men Guillermo Molins hittade ändå en lucka. Han snodde bollen på mitten av en blåvit spelare och dunkade - till synes - enkelt upp bollen nära krysset.

Det hade kunnat bli spännande i matchen i den 82:a minuten då Ricardinho klantigt drog på sig sitt andra gula för matchen efter en tackling på Jakob Johansson och därmed skamset fick vandra av planen med ett rött kort viftandes bakom sig. Men IFK orkade aldrig resa sig på den svårspelade planen, närmast var inhoppande Thomas Olsson som drog på en volley tätt över. Men Malmö tog med 0-2 alla tre poäng och fortsätter att jaga Helsingborg i toppstriden, som verkar bli helskånsk denna säsong.

Fotbollsverige.se

/
/
Relaterat
Senaste nytt

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten

1 timme sedan

Stoppades i Qatar – ölsponsor förlänger med Fifa

2 timmar sedan
Budweiser förlänger sitt avtal med Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Det nya avtalet med Ab Inbev, som äger Budweiser, gör att ölmärket blir officiell VM-öl för de två kommande världsmästerskapen: dam-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar och herr-VM i Nordamerika 2026.

Micke Leijnegard växte upp utfattig i kritiserad sekt: "Gud skulle försörja pappa"

2 timmar sedan
Micke Leijnegard är en av SVT:s mest folkkära profiler och har varit programledare för Mästarnas mästare och Duellen. Här är allt du vill veta om 58-åringens familj, inkomst och uppväxten i Maranatarörelsen.

Motorsportens dödligaste helg inleds: "Ett h*lvete"

3 timmar sedan
I helgen avgörs motorsportens dödligaste tävlingar. På Isle of Man har en person redan dött, den senaste av totalt 267 dödsfall. – De här människorna är "crazy", säger motorsportskommentatorn Janne Blomqvist.

Doldisen överglänste stjärnorna: "Härlig start"

3 timmar sedan
Annika Sörenstam och Madelene Sagström fick slita under första varvet i Scandinavian Mixed. Då gick det desto bättre för Sagströms gamla gymnasiekompis Elin Arvidsson. En jättehärlig start, säger 30-åringen.

Förbundets Stenson-besked: "Förändrar inget"

idag 13:38
Brytningen mellan Henrik Stenson och Svenska golfförbundet tycks stå fast. Detta trots att att det stora golfbråket mellan PGA och LIV ser ut att vara över. Som jag förstår det har inte det här beslutet ändrat något, säger generalsekreteraren Gunnar Håkansson.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.