1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Kennedy bröt dödläget på Stadion

Det var en typisk 0-0-match där inget utav lagen hade det lilla extra. Fram tills den 84:e matchminuten. Då avgjorde Kennedy Igboananike för Djurgården och Mjällby reser hem från Stockholm med noll poäng.– Jag är jätteglad över att vi vann, säger matchhjälten till Nyheter24.


STOCKHOLM. Mötet mellan Djurgården och Mjällby på Stadion såg länge ut att sluta mållöst. Men med sex minuter kvar av full tid slog nyförvärvet Kennedy Igboananike till för hemmalaget. På ett inlägg slaget av Kasper Hämäläinen var anfallaren framme och nickade in bollen bakom Mattias Asper i gästernas mål.

– Vi har tränat mycket på inlägg och avslut så jag visste att han (Hämäläinen) skulle slå in bollen, säger matchhjälten till Nyheter24.

Matchen var annars ingen höjdare. Bägge lagen hade det förtvivlat svårt att skapa några riktigt heta målchanser och det var en typisk 0-0-match.

– Vi vet att vi är bättre i första halvlek, men att vi måste kämpa mer. Vi fick in ett mål i andra halvlek och jag är jätteglad över att vi vann.

Djurgården ställde för första gången upp med en 4-4-2-uppställning den här säsongen, vilket passar Kennedy bra.

– I hela mitt liv har jag spelat 4-4-2, så det har varit nytt för mig att spela ensam på topp. Men man får göra som tränaren säger.

Lennart Wass utvecklar tanken med att byta spelsystem:

– Tidigare har vi varit lite småplottriga och inte fått något bra djupledsspel framåt. Vi valde snabbare spelare i dag framåt och vi tycker att det resulterade i en hel del avslut på mål. De fick jobba hårt i backlinjen, det var tanken, säger tränaren och fortsätter:

– Om man laborerar med siffror och flyttar en spelare upp eller ner ska det inte ha så stor betydelse. Det fanns lägen i matchen då vi kanske spelade 4-3-3 eller 4-5-1, så det är små förändringar. Men det var ett 4-4-2 spel i dag, det var det.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!