Kihlberg sänkte Häcken med ett drömmål.
Kihlberg sänkte Häcken med ett drömmål. - Foto: SCANPIX

Örebro upp på tredjeplats

Örebros spel har denna säsong varit extremt stabilt och poängen har strömmat in i jämn takt. Hemma på Behrn Arena kändes det aldrig riktigt oroligt mot BK Häcken och tre nya poäng i toppstriden var ett faktum i och med 2-0-segern. Nu går ÖSK upp på en tredjeplats i Allsvenskan.


ÖREBRO. Det bjöds på riktigt bra fotboll i varma, soliga Örebro i helgens slut. Tempot var högt på det snabba konstgräset, och man såg till få långbollar från två lag som ville spela boll efter marken. Ledningsmålet för hemmalaget kom dock inte från något skönspel. Efter kaos i straffområdet studsade bollen ut till Magnus Kihlberg på mittplan, som chansade och drog till på halvvolley. Träffen på vristen var perfekt, och bollen seglade stenhårt upp i Källqvists vänstra kryss. Ett av säsongens vackraste.

Häcken försökte och försökte, men kom aldrig närmare än några halvchanser, även om statistiken säger att de hade 14 skott och 7 på mål. I stället ökade Örebro på sin ledning till 2-0 i andra halvlek via Paulinho Guara, som gjorde sitt andra mål i den vitsvarta dressen. Magnus Wikström slog en vacker långboll till Guara som enkelt bredsidade in bollen bakom en chanslös Häcken-målvakt. Och det var ingen slump att målet såg ut just som det gjorde.

- Det var ett bra pass från Magnus. Vi tränade i går på den situationen och det var bara att ha tålamod och sätta in bollen, säger Paulinho Guara till PPV.

Just Paulinho hade svårt på sin nya position på vänsterkanten, då han nästan uteslutande spelat central anfallare tidigare i karriären. Men det verkar vara där han kommer att spela framöver under Sixten Boström.

- Jag måste lära mig att spela på den positionen, men det är inga problem. Vi hade bra rörlighet framåt och ger oss frihet att gå in i banan, så det funkade i dag och hoppas att det kommer funka i framtiden också.

Örebro kontrollerade matchen efter 2-0-målet, och Häcken var aldrig riktigt nära och verkar sakna sin egen Paulinho, som är skadad. Med bara 9 mål på 10 matcher är Häcken numera i bottenstriden, efter att ha inlett säsongen fint.

- Vi jobbar och försöker, men saknar kvalitet i avgörande moment. Både längst fram och där bak. Vi har lägen men får inte dit bollen. Örebro är ett skickligt och bra lag, säger Peter Gerhardsson, tränare för Häcken, till PPV.

Örebro hoppar nu upp till tredje plats i Allsvenskan, efter att Elfsborg misslyckats med att slå Åtvidaberg. Det är överraskande, men inget ÖSK har något emot.

- Allsvenskan är så otroligt tajt just nu att första målet har så stor betydelse. Det är oerhört svårt att hämta hem, säger Sixten Boström, tränare i Örebro.

- Man önskar ju allt möjligt, men jag tycker vi presterar bra fotboll för det mesta och att vi ligger trea är bara positivt.

Fotbollsverige.se

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!