Göteborg blåsta på mål - tappade poäng

- 03/05/2010, 20:59 -
1 av 2

Bildbyrån

2 av 2

Bildbyrån

Ragnar Sigurdsson nickade in ledningsmålet i bortamatchen mot Mjällby, men domaren dömde felaktigt bort det. Varken Göteborg eller Mjällby mäktade sedan med ett segermål, och man delade därmed på poängen.

MJÄLLBY. Det var en händelserik inledning mellan Mjällby och IFK Göteborg på Strandvallen. Efter dryga kvarten ordnade bortalaget straff och Jakob Johansson fick chansen från elva meter, men hans tama avslut räddades av Mattias Asper.

- Det blev väl inte riktigt som jag tänkt mig, säger Johansson i PPV.

Men kort därefter hittade bortalaget rätt. Ragnar Sigurdsson nickade bollen i mål, men domaren Michael Lerjéus viftade avvärjande. På reprisbilderna var det dock tydligt att bollen var klart över mållinjen, något som fick Stefan Selakovic att rasa.

Den landslagsmeriterade mittfältaren protesterade så pass mycket att han drog på sig en varning. Fast det var fler än Göteborgsspelarna som ansåg att bollen var inne. Även Gais-målvakten Asper håller med Selakovic.

- Det kändes som den var inne. Det kändes lite speciellt med straffen precis innan också. Men så är det. Ibland har man turen med sig och så var det i dag, säger Asper.

Efter 45 spelade minuter var det trots allt mållöst och inte heller i andra halvlek skulle det bli mycket bättre.

Inget utav laget vågade satsa offensivt, utan ville först och främst säkra bakåt. Göteborg fick ändå en riktigt vass chans på tilläggstid, men Asper stod ivägen. Matchen slutade således 0-0 och Göteborg tappade poäng på nytt.