Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gais snodde poäng av serieledarna

- 03/05/2010, 21:14 -

Scanpix

Helsingborg kom inte upp till normal standard och tappade två tunga poäng borta mot mittenlaget Gais.

GÖTEBORG. Allsvenska tabellettan Helsingborg var ute efter sin sjätte raka seger när man tog sig an Gais på bortaplan. Men Göteborgslaget stretade emot förvånansvärt bra på Gamla Ullevi.

HIF förde spelet, men hade trots det svårt att skapa målchanser. Det var först i andra halvlek som Skånelaget verkligen fick igång spelet.

Flertalet fasta situationer var nära att ge Helsingborg ledningen, främst när Hannu Patronen fick till en fin nick, men Dime Jankulovski räddade. Matchen slutade mållöst och Helsingborg tappade därmed två poäng.

Tränaren Conny Karlsson väljer att skylla poängtappet på Gamla Ullevis alltför undermåliga gräsmatta.

- Det är en skam att vi ska behöva spela i maj månad på en sån här matta. Det är eländigt, säger han i PPV och fortsätter:

- Jag fick känslan efter 15 minuter att det är en 0–0-match. Det går att försvara sig hyggligt, men att anfalla... Det är inte lätt. Det kan bli lite chanser på snedstudsar, eller att det ramlar in en frispark.

Hos Gais var det däremot positiva toner och tränaren Alexander Axén är nöjd med lagets insats.

- De hade åtta vinster och ett kryss innan. Vi gör det bra, konstaterar han.