Stockholm

Domaren erkänner blundern: "Jättetråkigt"

. Foto: Scanpix

Ragnar Sigurdssons nick borta mot Mjällby var över mållinjen, men Michael Lerjéus dömde bort målet. Nu erkänner domaren dock sitt misstag.- 99 procents chans att den är över mållinjen, säger Lerjéus.


Läs mer

MJÄLLBY. Det var på en hörna en kvart in i matchen mellan Mjällby och Göteborg som försvararen Ragnar Sigurdsson nådde högst och fick pannan på bollen. Nicken letade sig precis över mållinjen, men Michael Lerjéus viftade avvärjande till göteborgarnas stora besvikelse.

Även på reprisbilderna var det tydligt att bollen med största sannolikhet var över mållinjen, något som nu domaren själv också medger.

- När vi rullat bilderna fram och tillbaka ett antal gånger och även sett det uppförstorat känns det som 99 procents chans att den är över linjen. Men det är väldigt svårt att se, även i uppförstorat läge. Men visst, det känns mer som mål än inte mål när man ser bilden, säger Lerjéus till SVT.

- Det här önskar man inte någon. I 99 procent av fallen har man en assisterande som ser om den är över linjen eller inte. Han gör bedömningen att den inte är inne men säger också att han är skymd av Asper, vilket syns på TV-bilderna. Jag står 15 meter ut och det finns inte en möjlighet i världen att se det.

Lerjéus tycker synd om IFK Göteborg, som blåstes på segern i och med hans beslut.

- Det är jättetråkigt. Vi är här för att göra det så rättvist som möjligt men det mänskliga ögat har jättesvårt, även här på de uppförstorade bilderna. Det är oerhört tråkigt, förklarar han.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.