- Foto: Scanpix

Domaren erkänner blundern: "Jättetråkigt"

Ragnar Sigurdssons nick borta mot Mjällby var över mållinjen, men Michael Lerjéus dömde bort målet. Nu erkänner domaren dock sitt misstag.- 99 procents chans att den är över mållinjen, säger Lerjéus.


MJÄLLBY. Det var på en hörna en kvart in i matchen mellan Mjällby och Göteborg som försvararen Ragnar Sigurdsson nådde högst och fick pannan på bollen. Nicken letade sig precis över mållinjen, men Michael Lerjéus viftade avvärjande till göteborgarnas stora besvikelse.

Även på reprisbilderna var det tydligt att bollen med största sannolikhet var över mållinjen, något som nu domaren själv också medger.

- När vi rullat bilderna fram och tillbaka ett antal gånger och även sett det uppförstorat känns det som 99 procents chans att den är över linjen. Men det är väldigt svårt att se, även i uppförstorat läge. Men visst, det känns mer som mål än inte mål när man ser bilden, säger Lerjéus till SVT.

- Det här önskar man inte någon. I 99 procent av fallen har man en assisterande som ser om den är över linjen eller inte. Han gör bedömningen att den inte är inne men säger också att han är skymd av Asper, vilket syns på TV-bilderna. Jag står 15 meter ut och det finns inte en möjlighet i världen att se det.

Lerjéus tycker synd om IFK Göteborg, som blåstes på segern i och med hans beslut.

- Det är jättetråkigt. Vi är här för att göra det så rättvist som möjligt men det mänskliga ögat har jättesvårt, även här på de uppförstorade bilderna. Det är oerhört tråkigt, förklarar han.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

3 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.