Avdic slog till med nya mål mot Malmö.
Avdic slog till med nya mål mot Malmö. - Foto: BILDBYRÅN

Avdic räddade Elfsborg i toppmötet

Elfsborg fick oavgjort hemma mot Malmö tack vare Denni Avdic. Skyttekungen blev stor hjälte med sina två mål när Boråslaget hämtade upp ett underläge.


BORÅS. Skånelaget Malmö FF tog tag i taktpinnen i match direkt. Jimmy Durmaz slog till med ett drömmål för andra matchen i rad. Durmaz fick bollen utanför straffområdet och avlossade ett hårt skott som gick in i krysset.

– Jag får riktigt bra träff med högern, jag såg luckan. Han (Joakim Wulff) trodde nog att jag skulle skjuta i det bortre hörnet, säger Durmaz i Canal Plus.

Bortalaget slog till igen tio minuter senare. Guillermo Molins hittade in till Wiltion Figueiredo som sköt in bollen mellan benen på Joakim Wulff.

Skyttekungen Denni Avidic reducerade till 2-1 för Elfsborg. Efter målet tryckte hemmalaget på och hade flera bra chanser att kvittera på. I slutskedet av matchen tog Daniel Andersson bollen med handen i straffområdet och Elfsborg fick straff. Denni Avdic klev fram och satte säkert straffen. Målet var anfallarens nionde för säsongen.

I slutskedet av matchen hade Elfsborg ett jätteläge att få med sig alla tre poäng. Emir Bajrami slog ett inlägg som James Keene nickade över från nära håll.

– Jag är besviken att vi missade, men det är så det är. Ibland gör man mål och ibland inte, säger Denni Avdic i Canal Plus och fortsätter:

– Vi spelade ut dem stundtals. Första målet är en underbar prestation av Emir Bajrami, så det var bara för mig att sätta dit den. Straffen var inga konstigheter. Det var bara bestämma sig för ett hörn och sätta dit en. Vi måste dock höja oss mer i fortsättningen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

2 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

3 timmar sedan
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

3 timmar sedan
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.