Blev varnad två gånger – utan att bli utvisad

Domare Tobias Mattsson var i händelsernas centrum i 1-1-mötet mellan Djurgården och Gais på Stadion. Mattson delade ut två gula kort till hemmalagets Petter Gustafsson - utan att visa ut honom.

STOCKHOLM. Det var i slutet av matchen som Djurgårdens Petter Gustafsson kämpade om boll mot en Gais-försvarare nere vid hörnflaggan. Domaren Tobias Mattsson tyckte att Gustafsson drog i sin motståndares tröja och drog upp det gula kortet.

Men DIF-backen, som tidigare i den andra halvleken dragit på sig en varning, fick inte syna det röda kortet.

Drygt fem minuter senare tillkallade den ena linjedomaren Mattsson och förklarade misstaget. En oförstående Gustafsson fick sedan lämna planen inför en förbryllad hemmapublik.

– Jag blev väldigt, väldigt förvånad över att jag fick det där andra kortet. Jag tycker inte att det är okej, det är väldigt fel, säger Petter Gustafsson till Nyheter24.

Vad fick du kortet för?

Jag får det för att vi sliter i varandra och det är kamp om bollen. Det är en vanlig närkamp. Men jag var ju kvar på planen för att domaren inte uppmärksammade det.

"Går ner oss i andra"

Djurgården fick annars en bra start på matchen och efter 15 minuters spel gjorde Kasper Hämäläinen 1-0 med ett drömskott. Gästerna ryckte dock upp sig och tidigt i den andra halvleken kunde anfallstjärnan Wanderson do Carmo göra 1-1, ett resultat som stod sig matchen ut.

Jag tycker att vi startar matchen ganska bra och får ett bra tryck på dem. I andra halvlek går vi ner oss och tappar lite av vårt spel. De får ett visst tryck på oss. Vi tappade mycket boll och de fick ställa om på oss, säger Gustafsson.

Vad hade ni kunnat göra för att behålla den ledningen som ni hade?

– Vi borde ha vårdat bollen bättre, det som vi är bra på. När vi tappar det så tappar vi mycket av vårt spel och det blir väldigt mycket huller om buller.

/
/
/

Han är främste svenske poänggöraren

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta rysk deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.