Stockholm

Helsingborg rycker i toppen

1 av 2
. Foto: Scanpix
2 av 2
. Foto: Scanpix

Helsingborg visar fortsatt storform. På torsdagskvällen kom lagets nionde trepoängare för säsongen när laget slog Örebro med 2-1.– Jag tycker att vi vinner välförtjänt, säger HIF-tränaren Conny Karlsson


Läs mer

HELSINGBORG. Det osar guld om Helsingborg just nu. Efter kvällens 2-1-seger mot Örebro leder laget nu allsvenskan med fem poäng ner till tvåan Malmö FF. Segern var HIF:s nionde för säsongen och inget lag verkar kunna stoppa Skånegänget.

– Ja, vi har haft en jättebra trend och klarat oss från skador. Men saker och ting kan förändras. Vi kör på fram till uppehållet och sen tar vi det därifrån, säger Christoffer Andersson till FotbollDirekt.se.

Just Christoffer Andersson bäddade för Helsingborgs seger. Redan efter elva minuters spel slog han in en drömfrispark till 1-0.

Andersson låg också bakom 2-0-målet. Med en känslig lyftning hittade han unge Rasmus Jönsson som avslutade säkert.

ÖSK ryckte upp sig i den andra halvleken och fick in en reducering genom Paulinho. Närmare än så kom dock inte gästerna.

– Vi är det bättre laget och gör en jättefin första halvlek. Jag tycker att vi vinner välförtjänt, säger HIF-tränaren Conny Karlsson till ppv.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.