Tisdag 27 Sep
Stockholm

Han kan bli AIK:s frälsare

Björn Wesström kan räddas av Henrik Dunges miljoner.
1 av 2
Björn Wesström kan räddas av Henrik Dunges miljoner. Foto: SCANPIX
Det har inte sett bra ut för AIK den här säsongen.
2 av 2
Det har inte sett bra ut för AIK den här säsongen. Foto: SCANPIX

Delägaren i rikskapitalbolaget Agent 03 och vd:n för Åbro Bryggerier, Henrik Dunge, kan bli den som räddar AIK från avgrunden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SOLNA. Krisen är nästintill total för AIK. De regerande mästarna har inlett säsongen katastrofalt och ligger allra sist i tabellen efter elva spelade omgångar.

Som om inte de sportsliga problemen vore nog så har AIK även stora ekonomiska svårigheter. Förra säsongen gick de bland annat 6,3 miljoner back trots att de vann SM-guld, svenska cupen och supercupen.

Räddningen kan vara framme

Men snart kan de ekonomiska problemen ha nått sitt ände. Enligt Aftonbladet kan Henrik Dunge, vd för Åbro Bryggerier och delägare i rikskapitalbolaget Agent 03, vara på väg att köpa ur krisen.

– Kommer Björn (Wesström) med förslag på olika spelare så finns det en dialog mellan Agent 03 och klubben hur man ska finansiera det. Det är en naturlig del i hur vi jobbar ihop, säger Dunge till Aftonbladet.

Enligt Dunge kommer Agent 03, som genom åren har legat bakom ett flertal värvningar, att ställa upp om tränaren och sportchefen Björn Wesström behöver finansiering för nya spelare.

- Det beror givetvis vilka summor det handlar om. Det är upp till honom att bedöma om och vilket behov som finns och om det finns några intressanta spelare, fortsätter han.

"Okej med en sjätteplacering"

Dunge menar att spelarmaterialet som AIK har nu ska kunna räcka till en femte-, sjätteplacering och att det inte är något som Solnaklubben bör skämmas åt.

- Vi får inte glömma bort att den stora delen för AIK är att rensa i sin ekonomi och få den i ordning. Det här året blev tufft snabbt när Svenska Fotbollförbundet beslutade att starta allsvenskan så tidigt. Det har inte gynnat AIK eller allsvenskan över huvud taget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.