Malmö hakar på HIF i toppen

Malmö FF avfärdade Åtvidaberg utan några större problem. Efter 3-1 och fint spel hakar man på Helsingborg i toppen av tabellen.

MALMÖ. Malmö FF fortsätter att haka på Helsingborg i toppen av allsvenskan. Laget bjöd på flera klassmål när Åtvidaberg besegrades med 3-1 hemma på Swedbank Stadion.

Trepoängaren innebär att MFF ligger två poäng bakom serieledarna, dock med en match mer spelad.

Hemmalaget tog ledningen i matchen redan efter 19 minuter. Och det var Agon Mehmeti, tillbaka efter en hjärnskakning, som hittade rätt. Men snyggast var assisten. En läcker klack från Daniel Larsson hittade Mehmeti, som placerade in bollen säkert bakom Henrik Gustavsson i gästernas mål.

Men kort därefter replikerade Åtvid. Etuwe Prince Eboagwus skott såg inte särskilt farligt ut men bollen styrdes på ett malmöben och in bakom en ställd Johan Dahlin i MFF-målet.

Malmö var dock inte sena med att återta ledningen. 2-1-målet kom efter en trasslig situation där Guillermo Molins till slut fick bollen och kunde den i mål.

Åtvidabergsspelarna protesterade och ville ha det till offside – men förgäves. Faktum är att den assisterande domaren Magnus Sjöblom var helt rätt ute när han godkände målet. Bollen gick nämligen via en bortaspelare fram till Molins.

I den andra halvleken fortsatte MFF-dominansen. Avgörande kom emellertid inte förrän i den 78:e minuten. Wilton Figureido avlossade en välplacerad kanon och Gustavsson hade ingen chans, 3-1.

– Det är på tiden, säger tränaren Roland Nilsson till Sydsvenskan om Figureidos mål.

För Åtvidaberg betyder förlusten att laget ligger kvar på kvalplatsen.