IFK Göteborg-spelarna deppar efter det oavgjorda resultatet.
IFK Göteborg-spelarna deppar efter det oavgjorda resultatet. - Foto: SCANPIX

Fortsatt tungt för Blåvitt – oavgjort i derbyt mot Gais

IFK Göteborg fortsätter att gå tungt i allsvenskan. I dag blev det oavgjort i Göteborgsderbyt mot Gais. Domaren Markus Strömbergsson var samtalsämnet efter matchen efter att ha missat en solklar Gais-straff.– Jag tycker det är hands, säger Gais-tränaren Alexander Axén efter matchen.


GÖTEBORG. IFK Göteborg har börjat allsvenskan svagt, men lyckades vinna krismötet mot AIK i torsdags. Men någon vändning för Blåvitt är det dock inte. ”Änglarna” huserar fortfarande i botten efter att ha fått oavgjort i derbyt mot Gais.

IFK Göteborg ska dock vara glada att det inte blev förlust. Gais blev blåsta på en solklar straff efter 22 minuter. Gais slog ett inlägg som Kim Christensen kom snett till och inte lyckades boxa undan. Mervan Celik i Gais nickade bollen men Ragnar Sigurdsson stoppade den med armen. Domaren Markus Strömbergsson valde att fria.

– Jag tycker att det är hands men det är de som dömer. Sedan är Wandersons varning så larvig, de säger att han alltid lägger sig. Vi har fått en straff emot oss i Halmstad som var betydligt mindre än den situationen. Så det är lite jobbigt ibland att ha brassar i sitt gäng, säger Gais-tränaren Alexander Axén till Canal Plus.

På övertid var domaren i fokus igen. I matchens sista spark skickade Blåvitt in bollen i straffområdet och Dime Jankulovski tappade bollen. Hjalmar Jonsson slängde sig fram och efter flipperspel hamnade bollen till slut hos Pär Ericsson som sköt in bollen i mål. Strömbergsson valde dock att fria för ruff.

– Jag hade inte orkat med en sådan här grej till efter förra året. Det hade varit det största rånet man sett i så fall, säger Axén som förlorade derbyt mot Blåvitt förra säsongen efter ett sent mål.

För IFK Göteborgs mittfältare Thomas Olsson är beslutet inte solklart.

– Jag vet faktiskt inte. Men när det är så i sista minuten så blåser de ofta, säger Olsson.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

2 timmar sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.