Helsingborg firar efter vädningen mot Gefle.
Helsingborg firar efter vädningen mot Gefle. - Foto: SCANPIX

Helsingborg vände och vann – med en man mindre

Helsingborg fick en tung start i matchen mot Gefle. Alexander Gerndt målade tidigt i andra halvleken. Trots det vände serieledarna och vann med en man mindre. – Vi bestämde oss för att visa lite moral och karaktär, säger Helsinborgs lagkapten Marcus Lantz till PPV efter matchen.

GÄVLE. Gefle inledde matchen bäst och tog ledningen redan efter fyra minuter i andra halvlek. Alexander Gerdt nickade in Sebastian Senatores inlägg. Det var Gerndts åttonde mål för säsongen. Sedan började Helsingborgs vändning.

Efter 67 minuter drog Marcus Nilsson på sig sitt andra gula kort i matchen och serieledarna fick avsluta matchen med en man mindre. Conny Karlsson valde att kasta in May Mahlangu och bara minuten senare kvitterade Skånelaget. Markus Holgersson slog ett inlägg som inhopparen nickade in.

I slutskedet av matchen sköt mittbacken Joel Ekstrand in 2-1-målet och Marcus Lantz utökade ledningen till 3-1 på straff.

– Vi får 1–0 emot oss och en man mindre. Men vi bestämde oss för att visa lite moral och karaktär, säger Lantz till PPV.

I och med vinsten drar Helsingborg ifrån i toppen och ligger fem poäng före tvåan Malmö FF. Gefle tappar mark och ligger på elfte plats.