Ricardo Santos firas av lagkamraterna,.
Ricardo Santos firas av lagkamraterna,. - Foto: SCANPIX

Santos sköt Kalmar till första bortasegern

Ricardo Santos låg bakom Kalmar FF:s första bortaseger för säsongen. Brassen gjorde två av lagets tre mål.

BROMMA. Första halvlek blev mållös, men Brommapojkarna hade en boll inne men det blåstes av för offside. Kalmars tränare Nanne Bergstrand var inte nöjd med den första halvleken.

– Vi kan mycket bättre än såhär, sa Nanne i halvtidspausen.

I andra halvlek började Kalmars brassar att showa.

Anfallaren Daniel Mendes hittade Daniel Sobralense ute på högerkanten som slog ett inlägg som Ricardo Santos nickade in. Stefan Ålander stack emellan och gjorde 2-0 innan Ricardo Santos avgjorde matchen. Efter en snygg framspelning sköt anfallaren in bollen bakom Benny Lekström i BP-målet. Målet var Santos sjunde för säsongen.

Brommapojkarna kom igen i slutet efter matchen. Ferhat Korkmaz nickade in reduceringen i matchminut 74 och med fem minuter kvar av matchen nickade Maurico Albornoz in slutresultatet.

Brommapojkarnas inlånade supertalang, John Guidetti, var missnöjd hur laget spelade.

– De skickar upp bollar på mig mot backar som är tre huvuden längre. Jag gör vad jag kan, säger Guidetti och fortsätter:

– Man kan inte börja spela fotboll sista kvarten.

Kalmar har kommit igång efter en dålig inledning. Detta var den tredje vinsten för säsongen. Smålänningarna klättrar från 13:e till 8:e plats.