Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nytt gräs ska få IFK Göteborg att lyfta

- 13/05/2010, 15:58 -

Bildbyrån

IFK Göteborg har blandat och gett under säsongsinledningen, men nu tar silverlaget från i fjol nya tag i samband med att Gamla Ullevi får en ny gräsmatta. "Vi måste få med fler spelare i anfallen nu", säger tränaren Jonas Olsson.

GÖTEBORG. Efter tolv spelade omgångar i årets allsvenska ligger IFK Göteborg farligt nära nedflyttningsstrecket. Det har endast blivit en seger på de fyra senaste matcherna och totalt har man bara plockat hem tre vinster.

Förutom att IFK kritiserats rejält, har även den undermåliga planen på Gamla Ullevi sågats flertalet gånger. Men lagom till kvällens match mot Örebro har man rullat ut tusen kvadratmeter nytt gräs, odlat i Skåne.

Kanske kan det få bättre fart på Göteborg, som nu hoppas att man kan anfalla mer än tidigare.

- Vi måste få med fler spelare i anfallen nu, säger tränaren Jonas Olsson till GP.

Olsson är trots tabellplaceringen nöjd med lagets spel den senaste tiden. Nu återstår det bara att se om det utmynnar i fler poäng.

- Vi fladdrar inte i väg längre och är på väg uppåt. En bra grund att bygga ifrån med tanke på den tabellplacering vi har, förklarar han.