Malmö till Strandvallen – för att ta första segern

- 15/05/2010, 13:26 -
Får Mehmeti och Malmö jubla på Strandvallen i dag?

Får Mehmeti och Malmö jubla på Strandvallen i dag?

SCANPIX

Malmö FF har imponerat i årets allsvenska och ligger på andra plats efter ledande Helsingborg. MFF ställs i dag mot Mjällby på Strandvallen – där man aldrig har vunnit tidigare.

MJÄLLBY. Malmö reser till Strandvallen i dag för att ta sig an Mjällby. Malmö, som ligger tvåa i allsvenskan efter Helsingborg, kommer ifrån en vinst mot Åtvidaberg med 3-1 hemma på Swedbank Stadion. Efter fem matcher på 13 dagar har Skåningarna vilat sig i form.

– Vi har samlat kraft. De som har spelat mycket fick två dagar ledigt, sedan har vi haft ett träningspass, sedan ytterligare en ledig dag. Att bara kunna slappna av, och inte behöva tänka på fotboll har varit jättenyttigt för oss, säger Roland Nilsson till klubbens hemsida.

Malmö har en tuff uppgift framför sig.  MFF har nämligen aldrig vunnit på Strandvallen och vid vinst i dag blir laget historiskt.

– Det hade varit väldigt trevligt. Mjällby är ett bra lag, som är bra hemma. De är tunga att möta, ett lag som jobbar väldigt hårt. De har fått in lite nya spelare sedan vi mötte dem ifjol i cupen, men vi vet vad som förväntas av oss i matchen.

Malmö gör två ändringar i truppen sedan matchen mot Åtvidaberg. Dusan Melichárek går in och ersätter Dejan Garaca och Alex Nilsson utgår och in kommer Dardan Rexhepi.

Mjällby vände sin negativa trend i förra omgången när de besegrade Elfsborg. Hemmalaget får tillbaka skyttekungen Markus Ekenberg från skada och även Moestafa El Kabir från avstängning. Däremot är Peter Gitselov borta och missar troligen resten av vårsäsongen.