Måndag 19 Apr
Stockholm

Svensson: ”Det här är det värsta jag varit med om”

Svensson talar ut om sorgen.
Svensson talar ut om sorgen. Foto: BILDBYRÅN

Anders Svensson kunde inte medverka i Elfsborgs match mot AIK i onsdags. Anledningen var familjeskäl och nu avslöjar mittfältaren att hans svärmor har dött.– Det här är det värsta jag har varit med om i hela mitt liv, säger Svensson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BORÅS. När Elfsborg körde över AIK i onsdags var inte Anders Svensson, 33, med på grund av familjeskäl. Nu avslöjar landslagsstjärnan att hans svärmor precis hade dött.

– Jag vet inte om det finns ord, men det här är det värsta jag varit med om i hela mitt liv, säger Svensson till Borås Tidning.

I går medverkade 33-åringen på träningen och kommer att finnas med i Elfsborgs startelva i dagens möte med Gais.

– Alltså, jag älskar att spela för Elfsborg och fotbollen är en stor del av mig, men man får ett annat perspektiv på livet när det händer sådana här saker, inte minst när en person står en väldigt nära. Nu var det här också en stor fotbollssupporter, som hade säsongskort innan jag kom in i familjen, och även om allt känns fruktansvärt jobbigt vet jag att hon ville att jag skulle spela matchen, säger han.

Elfsborgs-tränaren Magnus Haglund tvekade inte att sätta in lagkaptenen i startelvan igen.

– Anders är så erfaren att han vet bäst själv om och när han kan spela och prestera. Det här är hans eget beslut och som det är nu räknar vi med honom, säger Haglund.

Kommentera
Kopiera länk
Dela