Nanne ser fram emot dagens match.
Nanne ser fram emot dagens match. - Foto: SCANPIX

Kalmar på jakt efter seger mot serieledarna

Kalmar ställs emot serieledarna Helsingborg i dag. Nanne Bergstrand, tränare i Kalmar, ser fram emot matchen.– Det här skall bli en intressant match, vi möter seriens bästa lag så här långt, säger han.


KALMAR.I dag tar Kalmar FF emot serieledarna Helsingborg hemma på Fredriksskans. Kalmar, som har spelat upp sig rejält efter den usla inledningen, kommer endast att sakna Mattias Johansson och Robin Östlind i dagens toppmöte. Dessutom får Kalmar tillbaka Erik Israelsson från skada.

– Det här skall bli en intressant match, vi möter seriens bästa lag så här långt. Samtidigt så vet vi ju att alla lag förlorar matcher så det kommer att bli en intressant utmaning. Vi har en bra formkurva nu och det ser fortsatt bra ut på träning, säger Kalmar-tränaren Nanne Bergstrand till klubbens hemsida inför matchen.

Helsingborg, som ännu inte har förlorat någon match i allsvenskan, får klara sig utan mittbacksduon Joel Ekstrand och Marcus Nilsson som båda är avstängda. Dessutom skadade sig Erik Sundin i den senaste matchen mot Gefle. Mattias Lindström, som har gjort stor succé sedan återkomsten till Helsingborg, är tillbaka efter avstängning, vilket lär glädja Helsingborgs-tränaren Conny Karlsson.

– Kalmar är verkligen på G och det är typiskt Kalmar och Nanne. Trots en dålig inledning av Allsvenskan så arbetar de på och har nu hittat tillbaka till sitt spel. De har tre riktigt farliga forwards som vi måste se upp med, säger Karlsson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Vi känner likadant oavsett, vi tycker att vi har en bra allsvensk kvalité på bänken. Vi har tagit höjd för avstängningar och skador. Vi har en bra bredd i truppen. Vi känner ingen skillnad på att vi måste byta på några positioner i laget, säger tränaren.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!