3 av 5
4 av 5
5 av 5

Burgic hattrickhjälte i avskedsmatchen

Sista matchen i den svartgula tröjan. AIK behövde tre poäng. Då levererade Miran Burgic ett hattrick när Solnalaget slog Åtvidaberg med 4-1.– Jag vill tacka för all support under de här fyra åren, säger Burgic.

SOLNA. Fansen hade slutit upp, det var perfekt fotbollsväder och AIK behövde tre poäng innan sommaruppehållet efter en krisartad säsongsinledning.

Det ordnade Miran Burgic med ett hattrick. Burgic som efter fyra säsonger i AIK-tröjan gjorde sin sista match för klubben.

Redan efter fyra minuters spel satte 25-åringen 1-0 med vänster bredsida. Och elva minuter senare spelade Bojan Djordjic fram Burgic som överlistade Henrik Gustavsson i Åtvidabergs-målet på nytt.

Åtvid nära upphämtning

AIK såg ut att gå mot en säker seger, men i den andra halvleken släpptes gästerna in i matchen. Den finske anfallaren Paulus Roiha tryckte in reduceringen efter en hörna, innan Oscar Möller sånär kvitterade.

Stolpen räddade hemmalaget, som vaknade till och gjorde 3-1 genom Burgic på straff och 4-1 av inhopparen Kevin Walker.

– Vi hade lite tur där med stolpträffen, men det var på tiden att vi hade tur i år, säger Miran Burgic till ppv.

"Vill tacka för all support"

Burgic ansluter nu till Sloveniens VM-läger. Men tackar för tiden som har varit.

– Jag vill tacka för all support under de här fyra åren. Fansen visade ännu en gång att de är dem bästa i Sverige, det var över 20 000 här i dag.

AIK gick i och med segern upp på kvalplats, dock med en match mer spelad än Åtvidaberg och Trelleborg som ligger under strecket.

Nu väntar ett välkommet sommaruppehåll där de regerande mästarna kan mobilsera sig.