1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

ÖSK avslutade succévåren med seger

Sixten Boström var på förhand orolig inför Örebros sista allsvenska match före VM-uppehållet. Efter 90 minuters spel kunde han nöjt summera:– Jag är absolut nöjd med resultatet, säger han efter 2–0 hemma mot Trelleborg.


Därmed summeras en strålande vårsäsong för ÖSK som laget avslutar som trea i allsvenskan. Lagets fjärde raka hemmaseger var odiskutabel, även om Sixten Boström hade mer att önska från sina trötta spelare.

– Vi har haft ett väldigt tufft spelschema på sistone. Det viktigaste idag var vinsten och att vi inte släpper in några mål, säger han till PPV.

Utklassning i statistiken

Avslutsstatistiken 17–2 (8–0 på mål) känns något överdriven, men skillnaden mellan Örebro och Trelleborg i afton var att hemmalaget avslutade sina anfall, det lyckades inte gästerna med. Hemmalaget tog ledningen efter drygt 22 minuter då Patrik Anttonen skarvade Markus Astvalds hörna till Roni Porokara som återfanns i startelvan igen och gjorde en bra match. Vid den bortre stolpen nickade finländaren in 1–0 och efter det kontrollerade ÖSK matchen fullständigt.

Drygt åtta minuter senare såg Samuel Wowoah till att ge laget en betryggande tvåmålsledning när hans frispark gick förbi alla och in i målets bortre hörn.

– Vi har pratat om det att jag ska försöka pricka mål och är det ingen som touchar den så är det möjligt att den går in, och det gör den, förklarar han.

Noll skott på mål

Trelleborg kom upp något högre i banan och satte då och då Örebro under tryck, men framåt var det uddlöst värre och Tom Prahl har massor att jobba med framöver, framförallt offensivt efter att ha spenderat 90 minuter plus tillägg i Örebro utan att få till ett enda skott på mål.

– Det är ganska belysande för vår insats idag, vi kommer inte fram, säger Tom Prahl vars mannar tappar mark i botten efter AIK:s storseger hemma mot Åtvidaberg.

– Det blir en enorm spiral när vi inte får någon framgång och så har vi en del spelare som varit bra tidigare men som varit en besvikelse nu och är långt ifrån på topp.

ÖSK ökade tempot sista fem och var flera gånger nära ett 3–0-mål, men seriens tredje bästa lag fick nöja sig med två mål.

Fotbollsverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!