Gashi (som klappas om på huvudet) var stor matchhjälte i dag.
Gashi (som klappas om på huvudet) var stor matchhjälte i dag. - Foto: SCANPIX

Gashi sänkte Halmstad

Adrian Gashi sköt med sina två mål segern till Helsingborg mot Halmstad.– Väldigt skönt, säger matchhjälten.

HELSINGBORG. Att Helsingborg skulle gå till VM-uppehåll som serieledare stod klart sedan tidigare. Men hur många poäng som Skånelaget skulle leda allsvenskan med blev klart efter dagens match mot Halmstad.

Helsingborg fick en drömstart redan efter sju minuter. Helsingborg kastade ett inkast och Ardian Gashi fick bollen helt fri framför Robin Malmkvist i Halmstads mål och gjorde 1-0. Efter 30 minuters spel fick Halmstad frispark på offensiv planhalva. Tommy Jönsson drog till och skottet touchade en spelare på vägen fram och ställde Pär Hansson i mål.

Med 20 minuter kvar av matchen klev Gashi fram igen. Hemmalaget fick en hörna som en HBK-försvarare nickade bort, men bollen gick till Gashi som sköt ett skott som blockerats och gick tillbaka till norrmannen som inte gjorde något misstag på andra försöket.

– Väldigt skönt. Gott att ta semester med tre poäng. Kanske har det gått lite över förväntan. Men vi har ett bra lag, säger Gashi till TV4.

Serieledarna Helsingborg leder nu allsvenskan med åtta poäng och har tagit 35 poäng totalt.

/
/

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.