Daniel Theorin (t.v) i kamp med Djurgårdens Johan Oremo.
Daniel Theorin (t.v) i kamp med Djurgårdens Johan Oremo. - Foto: BILDBYRÅN

Orlov räddade Gefle med sen kvittering

Jakob Orlov kvitterade på övertid och såg till att Gefle fick med sig en poäng ifrån mötet med Djurgården på Stockholms Stadion.

STOCKHOLM. Djurgården fick det tufft hemma möt Gefle och det dröjde innan Stockholmarna tog ledningen. I den 79:e minuten placerade Christer Youssef in 1-0 till Djurgården.

Alexander Gerndt var Gefles vapen offensivt – men den stekheta anfallaren lyckades inte överlista Pa Dembo Touray. Men på övertid slog inhopparen Jakob Orlov till. Anfallaren väggspelade med Hasse Berggren och sköt sedan in kvitteringen.

– Avslutningen är inte jättehård men det går in, säger Orlov till PPV efter matchen.

Djurgården hade haft mest boll i matchen och var besvikna efter den sena kvitteringen.

– Det är trist att vi släpper in ett på övertid. Vi gör en mycket bra andra halvlek, säger Djurgårdens tränare Carlos Banda.

I och med dagens poängtapp har Djurgården spelat fyra raka matcher, inklusive Svenska Cupen-matchen mot Ljungskile, utan seger. Man placerar sig på en tiondeplats inför VM-uppehållet.

Oavgjort på Rambergsvallen

Kalmar reste till Rambergsvallen för att möta Häcken. Det var också Kalmar som tog ledningen i den 26:e matchminuten. Daniel Sobralense placerade in ledningsmålet kyligt med bredsidan. Fyra minuter senare kvitterade Häcken från straffpunkten – vilket blev slutresultatet.