Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Andersson förlänger med Helsingborg

- 10/06/2010, 19:31 -

BILDBYRÅN

Christoffer Andersson stannar kvar i Helsingborg ytterligare tre säsonger. 31-åringen har valt att förnya sitt kontrakt med serieledarna. Det nya kontraktet är ett prestationsbaserat.

HELSINGBORG. De allsvenska serieledarna Helsingborg rustar upp för framtiden. I dag blev det klart att Skåneklubben förlänger kontraktat hemvändaren Christoffer Andersson med ytterligare tre säsonger.

– Vi är oerhört glada att Christoffer förlänger med oss. Det är en karaktärspelare i bästa fysiska form. Han är en viktig kugge i vårt lagbygge och dessutom har han ett stort HIF-hjärta, säger sportchefen Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Helsingborg har infört prestationsbasereade kontrakt för att få en stabilare ekonomi. Bra insatser ger större lön till mittfältaren och mer inkomster till klubben. Går det sämre får både laget och spelaren mindre betalt.

– Jag hade det i Tyskland, där vi hade en grundlön och för att tjäna de stora pengarna krävdes det att man presterade, säger Andersson till klubbens hemsida.