Castan blev en dyr värvning för Helsingborg.
Castan blev en dyr värvning för Helsingborg. - Foto: BILDBYRÅN

Miljonsmäll för Helsingborg

Helsingborg måste betala 2,2 miljoner för Leandro Castan som bara gjort fyra matchen i allsvenskan.


HELSINGBORG. När Leandro Castan dök upp på provspel med Helsingborg 2007 kände ingen igenom honom. Två veckor sedan hade han skrivit på ett treårskontrakt med Skåneklubben.

Det blev dock bara fyra matcher i allsvenskan innan han lånades ut till moderklubben Atletico Minero. Mittbacken återvände aldrig – men det gjorde hans klubb. Klubben kom förra året tillbaka och krävde 2,2 miljoner kronor.

– Den dåvarande styrelsens uppfattning var att klubben inte var skyldiga att betala några pengar, säger HIF:s ordförande Claes Ohlsson enligt Helsingborgs Dagblad.

Ärendet gick till FIFA som nu hört av sig till Helsingborg och förklarat att utbildningsbidraget måste betalas, eftersom att spelaren gick till ett land som inte är med i EU. Det ska vara betalat innan den 2 juli.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

idag 16:48
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.