Djurgården hopplösa mot Kalmar

Djurgården åkte på en tung hemmaförlust när Kalmar FF kom på besök.

STOCKHOLM. Den allsvenska omstarten blev knappast som Djurgården hade hoppats på. I stället åkte stockholmarna på en tung 2-0-förlust när Kalmar FF kom på besök.

Lennart Wass och Carlos Bandas mannar fick en mardrömsöppning. Redan efter elva minuters spel hade gästerna slagit till med en sylvass kontring. Ricardo Santos tog sig enkelt förbi försvararen Kebba Ceesay innan han släppte bollen till Abiola Dauda, som endast behövde stöta till den för att göra 1-0.

Kalmar dominerade stora delar av matchen och gav inte hemmalaget eller deras fans mycket att glädjas åt. Framför allt målskytten Dauda var på spelhumör och lekte gång på gång med DIF-försvaret. Men det var faktiskt nära att blåränderna kunde komma in i matchen igen. Med mindre än fem minuter kvar av den första halvleken fälldes Mattias Jonsson i straffområdet och ropade efter straff. Men domaren valde att fria, till hemmapublikens stora missnöje.

Mendes avgjorde

Med en kvart kvar av matchen kom nästa smäll för Djurgården. Den nyss inbytte Daniel Mendes lobbade bollen över Pa Dembo Touray i DIF-målet.

Nederlaget var ett klart faktum för DIF, som nästa vecka drabbas samman med Kalmar igen - den här gången i Kalmar.

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.